Specialterapeutisk Kropsbehandling til mennesker med særlige behov.
Specialterapeutisk Kropsbehandling er en særlig hensyntagende behandlingsform, der kombinerer pædagogisk og psykologisk viden og erfaring med kunsten at kommunikere gennem berøring og gennem kropsarbejde. Denne behandlingsform er specialdesignet og specialudviklet til psykisk sårbare mennesker og til mennesker med funktionsnedsættelser.
Specialterapeutisk Kropsbehandling er en behandlingsform som har sin rod i en viden om, hvordan fysiske og psykiske smerter, traume, chok og svigt sætter sine spor i kroppen, i bindevævet, de indre organer og i nervesystemet. Og hvordan disse spor kan give stress såvel kropsligt som mentalt med efterfølgende begrænsning for læring og nærvær. – Denne specialudviklede metode for kropsarbejde samarbejder perfekt med de forskellige institutioners faglige profil, herunder bl.a. den kognitive adfærdsterapi og neuropædagogikken.
Denne form for kropsarbejde er med til at udvikle følesansen, som er en af forudsætningerne for, at vi kan udvikle os som sociale individer med respekt for os selv og vore medmennesker. I behandlingen er der mulighed for at arbejde med tillid, grænser og kontakt til sig selv og sin krop, som en nødvendig forberedelse til at udvikle sunde relationer.
Målet er at støtte personens naturlige udvikling og bidrage til øget livskvalitet, vækst og sundhed.
- Behandlingen virker beroligende, modvirker stress og stimulerer evnen til at hvile i sig selv.
- Behandlingen styrker kropsbevidstheden og kendskabet til sig selv.
- Behandlingen gør ofte brugeren mindre aggressiv, mere nærværende og opmærksom.
- Behandlingen skaber ro, så evnen til læring bliver bedre.
- Behandlingen er effektiv mod infiltrationer.
Den Specialterapeutiske Kropsbehandling bliver nøje tilpasset den enkelte, hvor der bl.a. tages faglig stilling til hvad den korrekte dosering måtte være, herunder en stillingtagen til behandlingens varighed, om behandlingen skal udføres liggende eller siddende, uden på tøj eller med olie. Samt hvilket fokus og intention der er for behandlingen. Disse faglige overvejelser foregår i et tæt samarbejde med den enkelte person, med den ansvarlige kontaktperson, ledelse, fysioterapeut eller psykiater.